Opdrachten openbare ruimte

‘The balance of change’

Wegrow, Polen

‘The balance of change’

Opdrachten openbare ruimte
Materiaal: RVS
Afmeting:Hoogte 600 cm
Jaar:2018
Prijs:Afmeting afhankelijk

Dynamisch

Voor een bedrijf in Polen ontwierp ik een beeld dat de ziel van het bedrijf moest verbeelden.
De titel en de vormgeving van het kunstwerk hebben betrekking op de wijze waarop de eigenaren en hun staf met personeel in staat zijn om enorme veranderingen in hun bedrijf te realiseren ondanks invloeden van buitenaf die vaak dit evenwicht kunnen verstoren.
Het steeds weer vinden van een nieuwe balans, transparantie tegenover beschermende beslotenheid, lef en doorzettingsvermogen,  kracht en kwetsbaarheid, statische factoren tegenover dynamische,   doortastendheid en betrokkenheid zijn vormprincipes die in het ontwerp zitten en in de titel verwerkt zijn.
Abstracte kunst toont geen afbeelding van een permanente bestaande situatie, maar heeft de evocatieve kracht om grotere universele begrippen zoals hierboven beschreven in vorm, materiaal en ruimte te verbeelden. Abstracte kunst heeft de kwaliteit om in tijd steeds weer nieuwe associaties bij de kijker op te roepen en daarmee steeds opnieuw zijn aanwezigheid te rechtvaardigen.
Kunst kijken is geen passieve bezigheid maar vraagt van de kijker een actieve inlevingsrol, waar bij hij zijn zintuigen als werktuigen moet inzetten om tot betekenis van het kunstwerk te komen.
Wat iemand ziet in een kunstwerk zegt meer van de toeschouwer dan van het kunstwerk. Kunst is dan ook hierin een spiegel van de ziel.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Interesse in kunst

    Informeer naar de mogelijkheden van een kunstwerk op maat of blader door de digitale galerie

    Informeer naar een project op maat
    Dit is een website van