Schilderijen

‘Study for an upcoming crucifixion’

Serie drieluiken op paneel

‘Study for an upcoming crucifixion’

Schilderijen
Materiaal: Houtskool, oliepastel en olieverf op paneel
Afmeting:Elk paneel 34 x 44 cm
Jaar:2014
Prijs:€ 950,-

Kunstgeschiedenis

Deze serie drieluiken op paneel zijn vanuit een abstract uitgangspunt ontstaan. Tegelijkertijd werkend aan enkele series zocht ik naar de expressie van lijnen en vlekken in grijstinten met enkele sterke kleuraccenten. Houtskoollijnen, hier en daar uitgeveegd, oliepastellijnen, sterk verdunde olieverf en de leegte van de gesso ondergrond op het paneel zijn de enige beeldmiddelen. In eerste instantie werkte ik in de verschillende series naast elkaar. Geleidelijk aan begon ik panelen van de afzonderlijke series met elkaar uit te wisselen wat leidde tot drieluiken.
Associaties ontstonden met werken die ik ken uit de kunstgeschiedenis. Van Francis Bacon het drieluik ‘Drie studies van figuren aan de voet van een kruisiging’ uit 1944, maar ook het Isenheimer Altaarstuk, een veelluik van Matthias Grünewald uit 1515 waarin de kruisiging van Christus gruwelijk en intens wordt afgebeeld.
Zo ontstond voor mij de titel van mijn drieluiken. De werken zijn abstract, maar het heftige van de lijnen en de vlekken roepen die figuratieve associatie met bovenstaande voorbeelden uit de kunstgeschiedenis op.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Interesse in kunst

    Informeer naar de mogelijkheden van een kunstwerk op maat of blader door de digitale galerie

    Informeer naar een project op maat
    Dit is een website van