Beelden

‘Seemingly calm’

‘Seemingly calm’

Beelden
Materiaal: Plaatstaal
Afmeting:126 x 65 x 8 cm
Jaar:2009
Prijs:€ 950,-

Metafoor.

Door hun liggende, lage compositie lijken de beelden niet veel ruimte in te nemen. Alsof ze zichzelf niet belangrijk vinden. Je zou er zo overheen kunnen kijken zonder ze te zien. Echter het tegendeel gebeurt. De liggend georiënteerde vorm versterkt juist door het niét innemen van ruimte de beleving van de ruimte waarin de vorm zich bevindt. De werken benadrukken meer het belang van de lege ruimte erboven dan de fysieke ruimte die ze zelf innemen. Het feit dat ze een eenvoudige vorm hebben betekent nog niet dat het dan een eenvoudige ervaring is.
De beelden verwijzen eigenlijk volledig naar de toeschouwer, doordat ze zijn perceptie van de ruimte benadrukken, meer dan dat ze hun eigen materialiteit belangrijk vinden.
Anders dan bij Minimal Art, ga ik in deze beelden niet uit van een strikte geometrie, maar voeg onverwachte vormveranderingen toe. Hierdoor ontstaat er een emotionele spanning in de compositie. Je kunt deze werken dan ook zien als een metafoor in hun verwijzing naar menselijke gedragsvormen.

Deze werken kunnen, omdat ze over ruimtebeleving gaan, ook met andere objecten tot een nieuwe compositie samengevoegd worden, zoals op bovenstaande foto te zien is.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Dit is een website van