3D ontwerpen

Schetsmodel voor brons

Schetsmodel voor brons

3D ontwerpen
Materiaal: Brons
Afmeting:Diverse afmetingen mogelijk
Jaar:2021
Prijs:Maat afhankelijk

Brons

Dit model is deel van een serie schetsontwerpen in PVC voor monumentale beelden in brons. Typerend voor deze beelden is de open vorm waardoor het beeld  lijkt te zijn opgebouwd uit verbogen platen. Hierin krijgen ze hun relatie met mijn werk in plaatstaal.
Brons ( 3000 v.C. ) wordt al sinds 1500 v.C. gebruikt voor het maken van artistieke objecten. De uitstekende eigenschappen bij het gieten en de onvergankelijkheid ervan maakt het bij uitstek geschikt voor kunst.
Uit de Griekse oudheid zijn keramische schalen en vazen bekend waarop schilderingen staan van werkzaamheden in een gieterij ( 5de eeuw v.C.).  Deze iconografische documenten in keramiek tonen de technieken die in de oudheid werden gehanteerd. Het brons gieten stond in hoog aanzien, beroemde beeldhouwers zoals polykleitos, Praxitiles en Phidias werkten in brons. Bekende kunstwerken zijn bijvoorbeeld  de bronzen van Riace. Dit zijn twee levensgrote bronzen beelden van Griekse krijgers uit de hoogtijdagen van de Griekse beeldhouwkunst. Een sportduiker vond ze in augustus 1972 bij het plaatsje Riace.
Voor mij als kunstenaar is het interessant om dit materiaal met z’n lange kunsthistorische geschiedenis op eigentijdse manier vorm te geven. In deze ontwerpen komt dit tot uiting in het openwerken van de gegoten brons vorm wat leidt tot de suggestie van een gebogen plaat i.p.v. een massieve vorm. De binnenzijde wordt net zo belangrijk als de buitenzijde van het beeld.
Het gevoel van  beweging wordt opgeroepen. De kijker wordt onbewust uitgenodigd zelf in beweging te komen en om het beeld heen te gaan lopen.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Interesse in kunst

    Informeer naar de mogelijkheden van een kunstwerk op maat of blader door de digitale galerie

    Informeer naar een project op maat
    Dit is een website van