Opdrachten openbare ruimte

‘Intended tolerance’

Particuliere beeldentuin

‘Intended tolerance’

Opdrachten openbare ruimte
Materiaal: Cortenstaal
Afmeting:Hoogte 55 cm
Jaar:2004
Prijs:In opdracht € 2.500,-

Ruimte

Ook dit werk  behoort tot een serie beelden die gebaseerd zijn op observaties van mensen in het dagelijks leven.
Werkend in plaatstaal, onderzocht ik de mogelijkheden van abstracte beeldtaal om aspecten uit het dagelijks leven, zoals verdeeldheid, vedraagzaamheid, tegenstellingen en sociaal gedrag vorm te geven.

Meer in het bijzonder inspireert mij de invloed van toevallige gebeurtenissen op ons gedrag, waar we geen controle over hebben. De willekeur waarmee het leven soms een andere wending krijgt, creëert vaak sterke tegenstellingen in het leven: hoe we hier mee omgaan, maakt ons tot wie we zijn. De dagelijks waarneembare gedragsvormen onderdanigheid, agressiviteit en assertiviteit worden door deze gebeurtenissen gevoed en gestuurd. Het machtsspel dat uit dit gedrag voortvloeit, is voor mij als vormprincipe belangrijk in mijn beeldtaal.
Vanuit dit besef zoek ik vaak contrasten op in mijn werk en probeert te komen tot een evenwicht tussen rust en onrust, beide voelbaar in het kunstwerk.

Met het bovenstaande als uitgangspunt verken ik de fysieke ruimte, de mentale en sociale ruimte, en hoe dit mensen beïnvloedt. Positief of negatief, aangenaam of beangstigend. Ook hier weer de contrasten: Zowel in de beleving ervan, alsook mijn vertaling in de beeldtaal. Voorop staat de evocatieve kracht van het beeld, niet de verklaring van het woord.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Interesse in kunst

    Informeer naar de mogelijkheden van een kunstwerk op maat of blader door de digitale galerie

    Informeer naar een project op maat
    Dit is een website van