Opdrachten openbare ruimte

‘Encircled image’

Cortenstaal

‘Encircled image’

Opdrachten openbare ruimte
Materiaal: Cortenstaal
Afmeting:120 x 53 x 70 cm
Jaar:2011
Prijs:Opdracht afhankelijk

In dialoog met de ruimte

Een werk in de openbare ruimte moet altijd de dialoog aangaan met zijn omgeving. In deze dialoog legt het de relatie tussen het beeld en de plek waar het staat.
Dit beeld staat op de binnenplaats van het voormalig Dominicaner klooster, naast de voormalige kerk. Vlak bij de poort die ik in 2008 geplaatst heb.

‘Encircled image’ behoort tot een serie beelden die gebaseerd zijn op de middeleeuwse christelijke architectuur. Werkend in cortenstaal onderzocht ik de ruimtelijke betekenis en samenhang van de architectuur, zoals die bijvoorbeeld zichtbaar wordt bij het samenkomen van de crypte, het koor, de kooromgang en de straalkapellen van een kathedraal.
De driedimensionale verwevenheid van deze verschillende ruimtes en hun uiteenlopende functies waren aanleiding voor een studie naar zeggingskracht van vorm en ruimte.
In de beelden resulteert dit o.a. in de spanning tussen de vormen in staal en de open ruimtes tussen deze vormen. De beweging en richting in de vormtaal zet de kijker in beweging. hij loopt om het beeld heen en ervaart de verschillende aanzichten die het beeld biedt en de relatie die het kunstwerk met z’n omgeving aangaat.
De titel verwijst naar ervaringen die ons soms van richting doen veranderen en nieuwe perspectieven geven op het leven waardoor ze als een blijvend beeld op ons netvlies zijn gebrand.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Interesse in kunst

    Informeer naar de mogelijkheden van een kunstwerk op maat of blader door de digitale galerie

    Informeer naar een project op maat
    Dit is een website van