Beelden

‘Deambulatorium’

‘Deambulatorium’

Beelden
Materiaal: Cortenstaal
Afmeting:60 x 30 x 50 cm
Jaar:2003
Prijs:€ 1.250,-

Architectuur

Vanaf 2002 ben ik me een tijd lang gaan verdiepen in de zeggingskracht van architectonische en constructieve beeldtaal. De werken werden meer geometrisch, statischer en in zekere mate weloverwogen in de aanpak.
Dit werk  behoort tot een serie beelden die gebaseerd zijn op de middeleeuwse christelijke architectuur.
Architectuur en bouwen hebben altijd mijn interesse gehad. O.a. de middeleeuwse kathedraalbouw blijft mij fascineren.
Werkend in cortenstaal onderzocht ik de ruimtelijke betekenis en samenhang van de architectuur, zoals die bijvoorbeeld zichtbaar wordt bij het samenkomen van de crypte, het koor, de kooromgang, de absis en de straalkapellen van een kathedraal.
De driedimensionale verwevenheid van deze verschillende ruimtes en hun uiteenlopende functies waren aanleiding voor een studie naar zeggingskracht van vorm en ruimte. In de beelden resulteert dit o.a. in de spanning tussen de vormen in staal en de open ruimtes tussen deze vormen. De beweging en richting in de vormtaal zet de kijker in beweging. hij loopt om het beeld heen en ervaart de verschillende aanzichten die het beeld biedt en de relatie die het kunstwerk met z’n omgeving aangaat.
De titel is de Latijnse benaming voor de kooromgang, het deel van de kathedraal dat de bovengenoemde ruimtes met elkaar verbindt.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Interesse in kunst

    Informeer naar de mogelijkheden van een kunstwerk op maat of blader door de digitale galerie

    Informeer naar een project op maat
    Dit is een website van