Opdrachten openbare ruimte

‘Circle of Influence’

Opdracht Gemeente Venlo, rotonde Gelre Plein

‘Circle of Influence’

Opdrachten openbare ruimte
Materiaal: Brons, staal, keramische tegels op beton
Afmeting:Hoogte 600 cm
Jaar:2001
Prijs:Opdracht afhankelijk

In dialoog met z'n omgeving

Dit werk in de openbare ruimte uit 2001 is specifiek ontworpen voor deze locatie.
Het ontwerp volgde uit een nauwkeurige verkenning van de omgeving. In de keuze van de materialen en de compositie van de vormen heb ik sterk gekeken naar de ‘ingrediënten’ die ter plekke aanwezig zijn. De kerk, de supermarkt, de oude vooroorlogse buurt, de nieuwe appartementen, het drukke verkeer. Ook z’n ligging als toegangspoort tot de binnenstad van Venlo. Eigenlijk precies datgene wat mensen vormt en beïnvloedt in het leven. Het spirituele, de elementaire behoeften van wonen en eten, de communicatie en het dagelijkse contact met anderen. Deze universele begrippen liggen ten grondslag aan dit kunstwerk en ademen door in de materialen en vormen in het beeld.
Dit werk moet op zo’n locatie de kracht en betekenis hebben van een landmark, een beeld dat ook in de toekomst tot de verbeelding spreekt en ons voorstellingsvermogen uitdaagt.

Als kunstenaar moet je dan ook jouw verantwoordelijkheid nemen in de ontwerpfase, want ook bij dit project hadden alle betrokken partijen zo hun eigen ‘visie’ op wat er moest komen.
Meneer pastoor wilde een heilig hart dat op handen gedragen werd ( Heilig Hart parochie…), de eigenaar van de supermarkt iets met groentevormen, de oude bewoners van de buurt wegvliegende duiven etc. etc.
Behalve artistiek inzicht vergt het kunstenaarschap ook overredingskracht en geduld.
Vooral geduld.

Informeer naar dit kunstwerk

Vraag meer informatie aan over dit kunstwerk of naar de mogelijkheden naar een soortgelijk kunstwerk op maat

    Interesse in kunst

    Informeer naar de mogelijkheden van een kunstwerk op maat of blader door de digitale galerie

    Informeer naar een project op maat
    Dit is een website van